Hoe verzorg je een buxus in pot

Potbuxus
Potbuxus

Buxus in pot

Buxus, ideaal voor grote en kleine tuinen. Weinig werk en het hele jaar door groen!

Tenminste, als je 2 zaken maar in de gaten houdt:

1. Water
2. Plantenvoeding

Water

Een buxusplant in pot kan zonder water een tijdje voort, maar je moet deze niet laten uitdrogen. Af en toe een scheutje water heeft elke plant in pot nodig.

Kies je voor GEMAK meng dan eens waterkristallen door de potgrond.

Waterkristallen nemen water op, houden dit enige tijd vast en geven dit op een later tijdstip aan de plant af.

De potgrond blijft hierdoor veel langer vochtig. Je kunt potgrond al gemengd met waterkristallen kopen, maar ook zijn er doosjes met losse waterkristallen in de handel.

Maar tijdig een gietertje water kan natuurlijk ook 🙂

 

Plantenvoeding

Planten hebben – net als mensen – ook voeding nodig. Geef een buxusplant in het voorjaar een beetje kalk, strooi 2 x per jaar (maart/april en juni/juli) een handje korrels voeding op de pot en je hebt het gehele jaar een supergroene plant.

Buxusvoeding bevat de ideale NPK-verhouding voor buxus en werkt ca. 3 maanden. De hoeveelheid N (stikstof voor de groei)is in balans met de hoeveelheid P (fosfor voor de wortels) en K (kalium voor stevigheid).

Je wilt immers een stevige gezonde buxusplant welke niet al te hard groeit (denk aan snoeiwerk).

Tip: Kalkkorrels kun je kopen met 15 % magnesium, je krijgt hierdoor tevens groenere bladeren.

In pot is het een SNELLE GROENMAKER in grote en kleine particuliere tuinen . Voor bedrijfspanden geven ze een verzorgde indruk en zelfs in grote parken als Paleis Het Loo is de buxus een niet weg te denken plant.

Kies een leuke mand of pot!

Potbuxus

Leuke potten zijn er in allerlei vormen, er is altijd wel een model te vinden welke past bij jouw tuin: strak modern, riet, hout, klassiek of met leuke felle kleuren. Groen past overal bij. Plant de buxus in een goede kwaliteit potgrond en strooi onderin de pot schelpen of hydrokorrels als natuurlijke drainage. Goed aandrukken, water en voeding geven en voila, je groene vriend is geboren.

Buxusplant in volle grond

Ik vind ze in volle grond mooi omdat ze model geven aan je tuin. Een buxus blijft nl. zomer en winter groen. In een volgend blog kom ik terug op het verzorgen van buxusplanten in de volle grond, het knippen van leuke buxusvormen en de jaarlijkse snoei.

Er zijn leuke workshops waar je buxusfiguren kunt maken.

Groen maakt mensen gelukkig

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl