Moestuin seizoen weer van start

Moestuin
Moestuin

Moestuin seizoen weer van start!

Het Moestuinseizoen is weer van start gegaan. Je kunt kassla kopen voor in je hobby-kas en starten met het zaaien van diverse soorten groenten.

Tomantenplanten
Tomantenplanten

Al heb je maar een klein stukje tuin, een moestuintje kun je altijd maken. En ben je eenmaal aan verknocht dan is een grotere moestuin ook nog mogelijk. Met maar 1 vierkante meter is al een mini-moestuin te maken, of een stukje met kruiden aan te planten.

Er gaat niets boven eigen gekweekte groenten, fruit, aardappelen en kruiden. Smaakt echt lekkerder, maar nog beter, je kunt het gezond opkweken en je weet wat er mee is gebeurd. We eten nu nog uit de diepvries de tomatensoep van tomaten van vorig jaar en hebben nog plezier van de zelfgekweekte pompoenen.

Vierkante metertuin

Een “vierkante metertuin” is een kweekbakje welke je bij div. tuinwinkels kunt kopen. Het is een houten bak met vakken welke je in je tuin kunt zetten. Heb je geen ruimte dan kan het ook op het terras. Vul de bak met een potgrond voor groenten/kruiden en je kunt starten met zaaien en planten. Ideaal als je je kinderen enthousiast voor tuinieren wilt maken.

Pompoen
Pompoen

Zaaien of plantjes kopen

Sommige soorten kun je nog zaaien, voor andere kun je beter kleine plantjes kopen. Zo ook de pootaardappels. Let goed op of je nog op tijd bent.
Aanrader – Lathyrus

Tuinhappy.nl - Lathyrus
Tuinhappy.nl – Lathyrus

Ik start meestal met het zaaien van de grote zaden van Lathyrus. Begin februari kun je deze voorzaaien in een bakje. Nadat ze zijn opgekomen verspeen ik ze éénmaal in kleine potjes en als ze groot genoeg zijn gaan ze de tuin in. Van deze geurplant hebben we elk jaar veel plezier.

Heel leuk als snijbloem in vaasjes, maar ook mooi tegen een hekwerk. Zie mijn blogpost over lathyrus.

 

Meer over groente zaaien

Sla
Sla

 

 

Moestuintips:

Volg tuinhappy op facebook, twitter of instagram.

 

 

Lees ook:

Tuinhappy.nl - Lathyrus
Tuinhappy.nl – Lathyrus
Sla
Sla uit eigen tuin
Groentesoep uit eigen tuin
Groentesoep uit eigen tuin
Tuinhappy - zaai nu worteltjes -
Worteltjes zaaien
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl