Tagetes – natuurlijke bestrijding

Afrikaantjes in de moestuin

Afrikaantjes in de moestuin

Tagetes – natuurlijke bestrijding –

Afrikaantjes in de moestuin
Afrikaantjes in de moestuin

Tagetes is duurzaam! – Deze kweker is goed bezig, afrikaantjes als natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen aaltjes. Ook in de moestuin worden Tagetes (afrikaantjes) ingezet tegen insecten en zorgen ze ook nog eens voor flink wat kleur.

Het afrikaantje moet eerst wel flink wortelen in de grond. Aaltjes leven in de bodem en eten van de wortels van het plantje. Dit overleven ze niet. Ook houden ze niet van de geur van afrikaantjes.

Ze werken echter niet tegen alle soorten aaltjes. Maar in de moestuin is dit een prima manier tegen ongedierte. Ze worden vaak tussen aardappelen geplant.

Tagetes zaaien

Tagetes kun je kopen in het tuincentrum of zelf zaaien. Na de IJsheiligen, begin mei, is de kans op vorst bijna nihil. Dan kun je de plantjes voorzaaien in bakjes of op rijtjes in je tuin. Als er een paar blaadjes aanzitten kun je ze uitplanten. Je zet ze of in een groter potje of je plaats ze direct op de plaats van bestemming.

tagetes en vlinder
tagetes en vlinder

Dit kleurrijke plantje is niet alleen maar nuttig als bestrijder. Het trekt ook vlinders en andere nuttige insecten aan en geeft kleur aan je tuin. Je ziet ze meer in meer in de moestuin tegenwoordig.

Ze zijn eenvoudig zelf te zaaien of je koopt ze als perkgoed.

 

 

 

 

 

 

Professionele kwekers gebruiken Tagetes ook tegen aaltjes. In Limburg vind je soms hele velden vol in bloei staan. Een prachtig gezicht.

Tagetes tegen aaltjes
Tagetes tegen aaltjes

 

 

 

Meer over moestuinen op https://tuinhappy.nl/?s=moestuin