Groenere tuin – start nu

Tuinhappy.nl - buxus Tuinhappy.nl - buxus

Start nu met een wat groenere tuin

Regendagen zijn prima dagen om nieuwe ideeën op te doen voor kleine aanpassingen aan je tuin. Surf op internet en kijk naar de vele foto’s van tuinen. Voer kleine aanpassingen door voor een wat groenere tuin.

De regen kan dan gemakkelijker weg en we krijgen een wat groenere wereld. In de Tuinen van Appeltern kun je veel ideetjes opdoen, maar ook tijdens open tuindagen of in diverse tuinbladen. Op tuinieren.nl vind je diverse leuke type tuinen terug. Van vier seizoenentuinen, leuke zithoekjes tot een trappentuin. Klik hier voor de ontwerpen.

Nieuwe planten

Tuinhappy.nl - buxus 02 - groenere tuin

Tuinhappy.nl – buxus 02

Het najaar is de beste periode om vaste planten aan te schaffen. Plant ze voor de winter nog op de juiste plek en ze hebben in het voorjaar al een voorsprong. Vervang dode of lelijke planten. Zorg voor een goede bodem voor je plant of meng anders je eigen grond met een goede bodemverbeteraar. Let ook of de plant op de juiste plaats wordt geplant (zon – schaduw). Wil je een plant welke het gehele jaar groen blijft denk dan eens aan buxus, taxus, coniferen, etc. Deze kun je ook nog in leuke vormen aanplanten of knippen. Ook onder de sneeuw zijn deze vormen prachtig om te zien. Maar door het toevoegen van een stukje gras maak je je eigen wereldje ook al wat groener.

Bloembollen
Elk voorjaar is het weer een feest als blauwe druifjes, narcissen en tulpen in je eigen tuin openspringen. Het is maar een kleine moeite om dit najaar nog wat bloembollen te planten en je hebt er een heel voorjaar plezier van. Bij elk tuincentrum te koop en ook gemakkelijk via internet te bestellen. Oktober, november en begin december zijn de beste maanden voor aanplant bloembollen. Grote groepen bij elkaar geven de mooiste kleureneffecten. In potten kun je met bloembollen diverse laagjes aanbrengen welke na elkaar bloeien. Start dus nu om je eigen wereld wat fleuriger of groener te maken.

Meer tuintips op www.tuinhappy.nl

Meer interessante artikelen

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Lathyrus voor binnen en buiten

Tuinhappy.nl - Alstroemeria in pot 03

Alstroemeria – ideale tuinplant

Tuinhappy.nl - buxussnoei

Buxus snoeien

GardenHappiness - feets in the grass

Groen Gazon

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

8 Comments on Groenere tuin – start nu

 1. #Tuintip: mooi weekend voor aanplant vaste planten. Groen maakt je tuinhappy! http://t.co/pXxMWn0Wry http://t.co/SVvW6NJO5M

 2. RT @Tuinhappy: Nu tijd om je tuin te #vergroenen.
  Zie hier waarom: https://t.co/pXxMWn0Wry https://t.co/Wg02dhb2xN

 3. RT @Tuinhappy: Nu tijd om je tuin te #vergroenen.
  Zie hier waarom: https://t.co/pXxMWn0Wry https://t.co/Wg02dhb2xN

 4. RT @Tuinhappy: Nu tijd om je tuin te #vergroenen.
  Zie hier waarom: https://t.co/pXxMWn0Wry https://t.co/Wg02dhb2xN

 5. RT @Tuinhappy: Vlgs @RTLnieuws heeft A’dam half miljard nodig om regenoverlast tegen te gaan. Minder tegels meer groen is oplossing https:/…

Comments are closed.