Floriade t/m 9 oktober 2022 nog open

Floriade plattegrond
Floriade plattegrond

Floriade Expo 2022 is open

Het Floriadeterrein is open vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022, 60 hectare groen en innovaties in Almere.

Arboretum Classics and Future Gardens
Arboretum Classics and Future Gardens – Floriade Expo 2022
Arboretum
Arboretum

 

1x per 10 jaar wordt deze wereldtentoonstelling in Nederland georganiseerd. Iedere keer weer vernieuwend. Je kunt er de nieuwste technieken en ideeën voor de groene steden van de toekomst bekijken.

Aeres University Green Facade
Aeres University Green Facade – Floriade Expo 2022

Floriade actueel

Floriade - innovatieve teeltmethoden
Innovatieve teeltmethoden

Een duurzame, leefbare en hoopvolle toekomst is wat we willen. Floriade helpt je bij de keuze voor een gezond en groener leven.

 

Floriade voor tuinliefhebbers

Als groenliefhebber moet je op deze Expo een kijkje gaan nemen. Veel bloeiende tuinen, een arboretum alsmede workshops en proeftuinen. Maar ook niet-groenliefhebbers kunnen hier ideeën opdoen om hun tuin te vergroenen. Al jaren voor de Expo worden er bomen en vaste planten aangeplant. Tijdens de tentoonstelling zijn ze dan op het juiste groeimoment te zien zijn. Een planning waar je u tegen zegt.

Arboretum - Foto: Niek Roozen
Arboretum  – Foto: Niek Roozen
Greenery (Foto: D van Kolck)
Greenery (Foto: D van Kolck)

Beplantingsplannen

Aanplant Arboretum Floriade
Tulpen mix

Jaqueline van der Kloet, de bekende tuinontwerpster, staat weer garant voor prachtige combinaties van vaste planten en bolbloemen. In het Arboretum zijn 250.000 vaste planten aangeplant.

Jaqueline is bekend vanwege haar prachtige beplantingsschema’s. Ze heeft meegeholpen bij het ontwerp van veel bekende tuinen in binnen en buitenland. Met bolbloemen kan ze toveren. Door gebruik te maken van de diverse bloeitijden van bloembollen kun je het gehele seizoen genieten van bloeiende bollen.
Lees meer over het mixen van bloembollen.

 

 

 

Al met al is Floriade Expo voor iedere tuinliefhebber en voor ieder die met groen iets wil gaan doen een aanrader! De expo is wel een half jaar geopend, dit geeft je als tuinliefhebber de mogelijkheid om op verschillende momenten in het seizoen de tuinen te bekijken.

Combinatie tulpen en perkgoed
Combinatie tulpen en perkgoed

.

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl