Tulpen plukken op Nationale Tulpendag

Tulpendag Amsterdam
Tulpendag Amsterdam

Deel dit bericht met tuinliefhebbers!

Tulpendag: kom gratis tulpen plukken op Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag

Zaterdag 18 januari a.s. : Nationale Tulpendag in Amsterdam

Gratis tulpen plukken op de Dam – Thema “Flower Power”

Op zaterdag 18 januari 2020 is het tijd voor een typisch Hollands feestje: Nationale Tulpendag. Het is de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken (op=op). Naar verwachting is de Dam rond 17.00 uur helemaal ‘leeggeplukt’.

 

Tip: Vogel Atlas - kado voor liefhebbers van vogeltjes

Tulpendag

tulpendag-06-webTulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

 

Overal

tulpendag-10-webBen je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Geen nood! Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gevierd in heel Nederland. Veel bloemisten organiseren vanaf 18 januari de Nationale Tulpenweken met bijzondere acties.

 

 

 

 

 

 

 

Bloembollen al geplant?

En heb je zelf je bollen al geplant?
Want bloembollen planten - daar bloei je van op.
Bloembollen daar bloei je van op
Bloembollen daar bloei je van op

 

 

tulpendag-09-webtulpendag-07-webtulpendag-05-webtulpendag-03-web

Tulpendag Amsterdam
Tulpendag Amsterdam

 

Over Tuinhappy 211 Artikelen
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl