Nationale Tulpendag – 21 januari 2023

Nationale Tulpendag 2023
Nationale Tulpendag 2023

Nationale Tulpendag 21 januari 2023

Van Tulpen word je vrolijk!

 

Tulpendag

Het is inmiddels een mooie traditie. Nationale Tulpendag op de derde zaterdag van het jaar in Amsterdam. Dit jaar wordt er op het Museumplein in Amsterdam een pluktuin aangelegd met meer dan 200.000 gekleurde tulpen.

Pluk zelf je tulpenboeket
Pluk zelf je tulpenboeket

Plukken maar

Vanaf 13.00 uur mag iedereen – op is op – twee bossen bloemen gratis plukken. De bedoeling is dat je één bos daarvan weggeeft aan iemand anders. Dat is ook de bedoeling van bloemen in het algemeen. Koop ze voor jezelf maar laat ook een ander meegenieten.


Veel soorten tulpen

Je zult je verbazen over de vele soorten tulpen in veel kleuren, variëteiten en vormen. Tulpen zijn niet alleen mooi in een vaas maar ook prachtig in de tuin. Door de vele soorten zijn er altijd wel soorten te vinden die mooi bij jouw tuin passen. Zowel voor een strakke moderne als voor een organische of romantische tuin zijn er allerlei tulpenbollen te koop.
Lees meer op ons tuinblog over de “Vrolijke Voorjaarstuin” met ook informatie en foto’s van botanische tulpjes.  En combineer ook tulpen eens met andere voorjaarsbloeiers en vaste planten. De bekende ontwerpster Jacqueline van der Kloet heeft hierover een mooi boek “Bollenwijzer” geschreven. Ze geeft je tips over het – op een natuurlijke manier – mixen van bloembollen en het uitstrooien in de tuin. Ook krijg je adviezen over mooie combinaties van tuinplanten en bloembollen.

Vrolijke voorjaarstuin voorjaarsbloeiers
Vrolijke voorjaarstuin voorjaarsbloeiers

Thema: vrolijkheid

De Nationale Tulpendag staat voor vrolijkheid, ieder van ons heeft hier wel behoefte aan. De Nederlandse Tulpenkwekers welke dit evenement organiseren zorgen hiermee zeker voor vrolijkheid.  En heb je geen tijd om naar Amsterdam te gaan op 21 januari, schaf dan voor jezelf én voor een ander een leuk bosje tulpen aan.

Tulpen zijn verkrijgbaar tot eind april. Maak er thuis dus een feestje van.

Tulpen geven vrolijkheid
Tulpen geven vrolijkheid

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl