Tulpen planten

Tulpenbollen planten - tuinblogger - tuinhappy
Tulpenbollen planten

Plant nu je tulpen

Waarom, hoe en wanneer moet je tulpenbollen planten?

 

Waarom tulpenbollen planten?

Na een donkere winter zijn mensen in het voorjaar toe aan iets vrolijks. Tulpen zorgen voor blijheid. Je ziet de tulpen uit de grond komen en wacht de dag af dat ze in bloei schieten. Het ultieme voorjaarsgevoel. Met bloembollen staat je tuin al vanaf februari/maart in bloei. Dit is veel eerder dan de zomerbloeiers welke pas rond mei gaan bloeien.


Wanneer gaan de bollen de grond in?

Vanaf oktober tot december kun je ze planten. Zorg dat ze voor de vorstperiode in de grond zitten. Tulpenbollen worden in de zomermaanden door de leverancier op de juiste temperatuur bewaard.
Plant ze daarom direct na aankoop. De bollen kunnen zich alvast settelen in je grond.

 

Hoe tulpenbollen planten?

Plantgat voor tulpenbollen - tuinhappy - tuinblogger
Plantgat voor tulpenbollen

Graaf een gat van drie keer de hoogte van de bol. Maak de grond wat los en duw de bollen met de puntjes naar boven in de losse grond. Houd voor kleine bollen 3 – 7 cm. afstand aan en voor grotere bollen 7 – 20 cm.  Bedek de bollen met de uitgegraven aarde.  Normaal gezien krijgen ze door regen voldoende water en zie je een paar maanden later de eerste puntjes al boven de grond uitkomen.

 

Welke tulpenbollen?

Er is een enorme keuze aan tulpensoorten. Naast enkele en dubbele zijn er qua vorm ook parkiettulpen, gefranjerde, botanische tulpjes en nog veel meer.  Verdiep je eens in de enorme keuze aan bloembollen. Mix ook eens tulpen- en andere bloembollen door elkaar.

 

STAY STRONG MIX

Tulpen Stay Strong Mix
Tulpen Stay Strong Mix

Nieuw is de Stay Strong Mix.  Het doorzettingsvermogen van veel artsen, verpleegkundigen en anderen in de zorg wordt behoorlijk op de proef gesteld. Met deze tulpenmix kun je je waardering voor hen laten blijken.  Door aankoop van deze bloembollenmix steun je de organisatie “Artsen zonder Grenzen”.

Van elk zakje verkochte tulpenbollen gaat Euro 0,70 naar Artsen zonder Grenzen. Het zakje bevat 15 bont gekleurde tulpenbollen van ca. 45 cm. hoog.

Daarnaast kun je door het weggeven met dit tulpenzakje vrolijkheid geven aan mensen die dit nu nodig hebben en aan iedereen die blij wordt van bloembollen.

Lees meer over de actie op de website staystrongflowers.nl

 

Tulpen planten Stay Strong Mix Tuinhappy
Grote tulpenbollen

Wat opvalt is dat je zeer grote bollen krijgt. Hoe groter de bol hoe meer groeikracht. Grote bollen doen het beter dan kleine bollen.

 

 

De tulpenbollen kun je ook planten in je pluktuin of plukhoekje. Ze zijn prachtig als snijbloem in een vaas.

 

 

 

 

 

Als eerbetoon voor mensen in de zorg is er een groot beeldmerk aangebracht in een tulpenveld dit voorjaar. Het staat symbool voor de dankbaarheid voor mensen in de zorg.  Doe mee en bezorg jezelf en anderen een stukje vrolijkheid en steun.

Logo Stay Strong
Logo Stay Strong in tulpenveld

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl