Nieuw jaar – Nieuwe tuin??

Tuintrend 2017 - Emancipatie
Tuintrend 2017 - Emancipatie

Nieuw jaar – Nieuwe tuin??

Tuintrend 2017 - Emancipatie
Tuintrend 2017 – Emancipatie

Tuintrends voor 2017. Tijd voor aanpassingen aan je tuin? Je tuin is een leefomgeving welke met je meebeweegt.

Niet ieder jaar zal je rigoureuze aanpassingen in je tuin doorvoeren, maar net als in je huis is het leuk om af en toe eens wat te veranderen en met de trends mee te gaan. En start je met een hele nieuwe tuin, dan kunnen de tuintrends 2017 je wellicht inspireren.

 

Tuintrends 2017

Tuinbranche Nederland samen met Mooiwatplantendoen.nl kwamen tot de volgende tuintrends:

Trend 1: Emancipatie

Tuintrend 2017 - Energie
Tuintrend 2017 – Energie

Een rustige tuin waarin mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar in evenwicht zijn. Denk aan sierlijke / elegante tegenover meer robuuste / stoere planten. Geen specifieke blikvangers of zichtlijnen. Een voorbeeld van deze trend vind je op de foto hierboven.

Trend 2: Energie

Krachtige vormen en kleuren van bloemen en planten bepalen de energieke tuin. Bol- en kegelvormige buxus en laurier passen bij deze trend. In een energieke tuin is het goed om in te spannen en om te ontspannen.

Trend 3: Harmonie

Tuintrend 2017 - Harmonie
Tuintrend 2017 – Harmonie

In de harmonietuin trek je je terug in een rustige, besloten plekje omgeven door mooie planten (zachte, geurende planten). Diverse tinten groen met accenten blauw en siergrassen passen goed in deze harmonietuin.

 

Voel je lekker in je eigen tuin

Laat je inspireren door de trends hierboven of combineer ze. Alles met als doel dat jij je lekker voelt in je eigen tuin. Het is een woonplek, omgeef je dus met mooie planten, potten, kleuren en geuren (en een kopje thee/koffie natuurlijk!)

Bestrating maakt ook een belangrijk deel uit van de uitstraling van je tuin. Strak, recht, rond, organisch, grijs of gekleurd. Je kunt beginnen met je tuin op te meten en zelf tekeningen te maken. Of experts op bestratingsgebied of tuinontwerpers in te schakelen. Maar voor alles telt dat het JOUW tuin moet zijn en blijven. Jouw plek, Jouw geluk. Lees meer over tuingeluk

En wil je de tuinen in de nieuwe tuintrends bekijken, ga dan naar beurs Tuinidee van 16 t/m 19 februari in Den Bosch.
Meer hierover binnenkort op mijn blog.

Succes!

Tuintrend 2017 - Emancipatie
Tuintrend 2017 – Emancipatie

Meer interessante tuinonderwerpen:

Volg Tuinhappy op Instagram, Twitter, Facebook, Google+ en Pinterest

Of abonneer je gratis op de Tuin Nieuwsbrief

Bloembollen in pot
Lasagnebeplanting
Winterheide in potten
Winterheide
Anemonen
Anemonen
Viburnum bodnantese 'Dawn'
winterbloeiers
Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes

 

Over Tuinhappy 133 Artikelen
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl