Trends 2021 voor de tuin

Trend Balanced Biotope
Trend Balanced Biotope

Tuintrends 2021 Groenbranche

Trendexpert Aafje Nijman heeft in samenwerking met Tuinbranche Nederland, Ibulb, Bloemenbureau Holland, Bureau Nijman + Van Haaster en Inretail Wonen de trends voor 2021 bekendgemaakt. De tuintrend is qua kleuren en vormen zo uitgewerkt dat deze ook voor het interieur gebruikt kan worden.

Tuintrends 2021 - Groenbranche
Tuintrends 2021 – Groenbranche

 

Change Reaction

De wereld is veranderd. Dit heeft effect op de tuintrends 2021.

 

Er zijn 3 stijltrends vastgesteld voor de Groenbranche:

  • Human Touch
  • Balanced Biotope
  • Recentered Stage

 

De 3 stijltrends helpen je bij de inrichting van je tuin.  Je tuin is een stukje woonruimte welke je, net als je interieur, af en toe eens kunt aanpassen. Je voelt je prettiger in een mooie tuin welke goed bij je past.  Een tuin verandert met je mee. Je leeft in je tuin en een tuin kan je een fijn gevoel geven.

Dus kies eens een tuintrend en kijk hoe je jouw tuin hieraan kunt aanpassen. Dit hoeft niet eens rigoureus, maar kan ook in kleinere stapjes.  Met andere planten, bijpassende potten en/of een andere indeling van je tuin.

 

Geen vakantie, maar een nieuwe tuin

Als het nu wat lastiger is om op vakantie te gaan, zorg dan dat je tuin of balkon een fijne omgeving is om te zijn. Van een investering in je tuin heb je veel langer plezier dan van een vakantie 😊.

 

3 Stijltrends:

Human Touch

 

Trend Human Touch
Trend Human Touch

 

Trend Human Touch - organische vormen
Trend Human Touch – organische vormen

Aandacht voor de mens, de tijd even stilzetten.

Kenmerkend voor deze stijl zijn de organische, bolle vormen. Niet alles hoeft perfect te zijn. Structuren met ribbels, plooien en rimpels.  De tuin kenmerkt zich door organische structuren, glooiende vormen, bloeiende planten in potten en mooie bladvormen in warme kleuren.

 

 

 

Kleuren: aarde- en huidtinten, roze, bruin, oranje en roodtinten, van licht tot donker. Accentkleuren: okergeel en lila.  Ton-sur-ton, niet glimmend maar mat.

 

Balanced Biotope

Trend Balanced Biotope
Trend Balanced Biotope
Trend Balanced Biotope - natuurlijke kleuren
Trend Balanced Biotope

Lever een positieve bijdrage aan het klimaat. Duurzaamheid is belangrijk.  Tuinieren met respect en aandacht voor de natuur. Maak je eigen biotope en verdiep je in de juiste planten.
Organische en ruwe vormen met stoere uitstraling.

 

Natuurlijke milieuvriendelijke materialen.
Een tuin met grote biodiversiteit past hierbij.

 

Kleuren Naturel en geelgroen (olijfgroen, mosgroen en lindegroen) met accenten in diepblauw en steenrood.

 

 

Recentered Stage

Trend Recentered Stage
Trend Recentered Stage
Trend Recenterd Stage - krachtige kleurvlakken
Trend Recenterd Stage – krachtige kleurvlakken

Bij deze trend beken je kleur. Kleurrijk maar niet schreeuwend. Hoogteverschillen, geometrische vormen en krachtige kleurvlakken.

Poorten en bogen, doorzichten en duidelijk afgebakende borders. Het lijkt wel een blokkendoos. Een statement maken met vorm en kleur.

De materialen zijn niet belangrijk, maar juist het kleurgebruik. Lekker gebruik maken van kleurcontrasten en monochrome krachtige kleurvlakken.

Kleuren: Zachte pasteltinten en krachtige kleuren geel, terra, blauw en paars.

 

 

 

Indoor

Ook indoor kun je deze trend toepassen. Hieronder een voorbeeld van een digitaal kunstwerk “Hedera” in de kleuren Human Touch (organisch bladvorm in mooie warme kleuren).

Hedera blad (Werk Aan De Muur)
Hedera blad (Werk Aan De Muur)

 

Laat ons gerust weten welke stijl het beste bij jou past en hoe je dit heb kunnen integreren in je tuin. Wellicht kunnen we er andere mee inspireren.
Stuur ons je foto naar info@tuinhappy.nl

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl