Nu tuinzaden bestellen

Tuinplannen voor 2021
Tuinplannen voor 2021

Bestel nu je tuinzaden –

Tuinplannen maken: Zaden uitzoeken – bloemen, groente en kruiden zaaien –  vogels verwennen – hanging baskets en meer…

Ons tuinseizoen begint gelijk al op 1 januari met het uitzoeken van bloemen-, groente- en kruidenzaden. De nieuwe catalogus van DeZaden.nl is al uit en ze hebben ook hele leuke nieuwe tuinspulletjes van Sogo: handige tuingereedschapjes en artikelen om het tuinieren leuker te maken.

Uitzoeken zaden

Roze korenbloem met insect
Roze korenbloem met insect

Het maken van nieuwe tuinplannetjes zorgt voor plezier in deze roerige tijden. Het is een leuk idee straks weer een tuin vol bloemen en eigen groente te hebben. Ik duik in de nieuwe catalogus en ben hier wel een paar dagen mee zoet.

Er zijn veel prachtige één- en tweejarigen welke je zelf kunt zaaien. Zowel in de vollegrond, in een kasje of in een bakje op de vensterbank.

Iedereen kan zo zelf voor bloemen en groente uit de tuin zorgen. En denk ook eens aan een hoekje met een bloemenmengsel. Je krijgt niet alleen prachtige bloemen, maar ook veel vlinders en nuttige insecten in je tuin.

 

 

Gemakkelijk zaaien – maak tuinplannen

Zaadband en seedpads
Zaadband en seedpads

Voor ieder die gemakkelijk wilt zaaien is er zaadband, een lint met zaden van ca. 7,5 meter. Knip het lint desgewenst in stukjes, druk de grond aan en plaats het zaailint erop. Nu alleen nog een beetje aarde erop strooien en water geven. Zaadband is verkrijgbaar met verschillende soorten groente- en kruidenzaden.

Voor het gemakkelijk zaaien in potten is er seedpad, handige voorgezaaide matjes welke je in een bloempot met aarde kunt leggen. Vul aan met aarde en houd de pot vochtig zodat het zaad snel kan kiemen.

Bijzondere en exotische zaden

Patiozaad snack paprika en mini-sla
Patiozaad snack paprika en mini-sla

Dit jaar wil ik naast de gebruikelijke groente- en fruitsoorten ook eens iets exotisch proberen. Meloenpeer Pepino en Hoornkomkommer bijvoorbeeld.

Ze schijnen erg lekker te zijn als fruit maar ook in rauwkostsalades. Ik zal je van het kweekproces op de hoogte houden op dit blog.

Ook patiozaden wil ik wel eens proberen.

Lekkere snackpaprika’s telen op het terras of op je balkon.

 

 

Vogels verwennen

Ik heb me voorgenomen dit jaar de vogels ook meer te verwennen. Met een nieuw vogelbadje,  lekker vogelvoer en een leuk vogelhuisje. Deze winter maakten ze me blij met hun bezoek in onze tuin. Ik wil ze belonen. Vogels zorgen voor leven in de brouwerij.

Wil je ook meer vogels, verwen ze dan ook met badjes en vogelvoer. Maar zorg ook voor een vogelhuisje en struikgewas of een boom in de buurt.

Lees ook mijn blog “Wil je vogels, plant een boom”.

Vogels in rond blauw vogelbadje
Vogels in de rij voor het geliefde ronde blauwe vogelbadje

Kruiden buiten kweken

Deze zomer wil ik zelf kruidenplanten op het terras in een plantzak gaan kweken. Lekker vers oogsten en direct gebruiken. Ik ga voor gezond dit jaar op alle fronten. Vorig jaar hebben we veel basilicum, maggiplant en bieslook geoogst. Die wil ik dit jaar in ieder geval weer zaaien. En we zoeken er nog een paar bij.

Vigoroot plantzakken - onderdeel van je tuinplannen
Vigoroot plantzakken

Hanging baskets – tuinplannen

Onze pergola ga ik deze zomer vullen met mooie hanging baskets en deze beplanten met langbloeiende zomerbloeiers. Na dit sombere jaar ga ik in 2021 voor lekker veel kleur in de tuin.

Heb je ook al tuinplannen gemaakt? Ga van start, je wordt er vrolijk van.  Succes!

Maak leuke tuinplannen: bloemenkrans met dahlia's en eenjarige zomerbloemen
Bloemenkrans met dahlia’s en eenjarige zomerbloemen

Dit artikel is in samenwerking met DeZaden.nl tot stand gekomen.

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl