Ga juist nu lekker tuinklussen

Tuinonderhoud
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Gemengde bloembollen in bakken
Gemengde bloembollen in bakken

We hebben opeens nu allemaal veel tijd. Bekijk het positief en ga aan de slag in je tuin. Tuinonderhoud kun je het gehele jaar uitvoeren.

Het zonnetje begint weer te schijnen en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Het voorjaar is eindelijk hier en je tuin komt weer tot leven. Je wordt vrolijk van het werken in de tuin.

Planten en bloemen gaan weer bloeien en het is tijd om je tuinmeubelen uit de schuur te halen.

Maar het lekkere weer zorgt er ook voor dat je tuin meer aandacht nodig heeft. Wil je weten wat je kunt doen in het voorjaar?

Lees dan snel onderstaande tips.

 

Tip 1: Geef je tuin een makeover – tuinonderhoud

Geef je tuin een makeover en tover je oude wintertuin om in een prachtige plek om te genieten van het lentezonnetje. Het opnieuw bestraten van je tuin doet bijvoorbeeld al wonderen. Zelfs je oude tegels opnieuw neerleggen zorgt ervoor dat je tuin weer strak en egaal is. Plant verder kleurrijke en vrolijke voorjaarsbloemen in je tuin, zoals narcissen, krokussen en hyacinten. Je kunt nu in potjes al voorgetrokken bloeiende bollen kopen.
Door verschillende planten en bloemen te plaatsen, creëer je hoogteverschillen en plaats je kleuren samen die elkaar mooi complementeren. En zorg in ieder geval voor een levende tuin, met een goede verhouding tegels/groen. En wil je eens iets anders, maak dan een nieuw tuinontwerp of schakel een hovenier/tuinontwerper in. Je tuin is een verlengstuk van je woning. Ook in je woning zorg je voor gezelligheid dus blijf met je tuin niet achter. Het maakt het leven alleen maar leuker!

 

Tip 2: Houd het weer in de gaten

Tuinplanten - tuinonderhoud voorjaar
Tuinplanten

Het weer in de lente is vaak onvoorspelbaar en veranderlijk. De ene dag is het heerlijk weer en de volgende dag is er weer nachtvorst. Ga daarom niet te enthousiast aan de slag met je tuinonderhoud maar kijk goed naar de weersvoorspellingen. Zo voorkom je dat je alles voor niets doet. Wacht voor de zekerheid met het planten van nieuwe plantjes tot ijsheiligen. IJsheiligen is van 11 tot 14 mei en dit zijn de laatste dagen dat er in principe nachtvorst kan voorkomen.

Tip 3: Plant een eetbare tuin

Heb je groene vingers en heb je altijd al een moestuintje willen beginnen? Met een eetbare tuin maak je heerlijke maaltijden met groenten uit je eigen tuin. Je maakt je moestuin zo klein of groot als je zelf wil. Heb je nog nooit eerder een moestuintje gehad? Begin dan met beginners groenten. Deze hebben weinig verzorging nodig, waardoor je ze in de lente volop laat groeien. Voorbeelden van beginners groenten zijn: sla, wortels en spinazie.

Wortels - sla
Wortels – sla

 

Tip 4: Vaste planten snoeien

Vaste planten moet je meestal snoeien. Wanneer, hoe en waarom?
Lees mijn blogpost over het snoeien van vaste planten.

 

 

 

Meer tuintips:

– Wanneer je tuin bekalken?

– Wil je een groen gazon?

– Ongelijke grasmat?

Gratis E-book "Hoe? Groen Gazon"

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl