Tuininrichting

Luxe tuinhuis
Tuinhuis met veel ramen

Tuininrichting 

De tuin wordt steeds meer gewaardeerd. Sinds we met z’n allen meer thuis zijn is er een duidelijke omslag merkbaar. De tuin is niet alleen een plek om te loungen, maar ook een plek waar je lekker lichamelijk bezig kunt zijn. De tuin als hobby dus. Denk na over je tuininrichting. Pas de tuin aan naar je wensen en denk ook eens na over een groenere tuin.

 

Tuin aanpassen

Net als de inrichting van je huis is het ook leuk om af en toe de inrichting van je tuin te veranderen naar de wensen van de nieuwe tijd. Maak je eigen stukje natuur en richt je tuin dus zo in dat je er het meeste profijt van hebt. Wil je loungen, lekker tuinieren of beiden?

Tuinhuis met overkapping
Tuinhuis met overkapping

Met een luxe tuinhuis of blokhut bijvoorbeeld kun je alle kanten op. Je kunt het gebruiken voor opslag van je tuinstoelen of tuingereedschap. Maar je kunt er ook een mooi vloertje inleggen en heerlijk in de zon zitten.  Ik zou daarom ook altijd kiezen voor een blokhut of tuinhuis met lekker veel ramen in de gevel en in de deur. Of kies voor een tuinhuis met een overkapping. Je kunt loungen èn je spullen opslaan.

Bij Fonteyn vind je diverse modellen waarmee je alle kanten op kunt.

 

De tuin als hobby

Tuinieren kruiwagen gras siergrassen emmer schoffel
Werken in de tuin

Gelukkig wordt tuinieren steeds meer gezien als een gezonde en leuke hobby. Lekker buiten bezig zijn is ontspannend. Je beweegt en ademt de frisse buitenlucht in. En alles wat je doet is voor jezelf. Moestuinders weten het allang. Tuinieren vermindert stress en houdt je fit.

Door de diverse werkzaamheden gebruik je verschillende spiergroepen.  Ook voor je hersenactiviteit is bewegen goed. En de zon zorgt voor opname van vitamine D.

 

 Groenere tuin

Vlinder gele bloem postman zwarte vlinder gele bloem
Vlinder in de tuin

De voordelen van een groenere tuin zijn bij velen wel bekend. Toch zijn er nog steeds veel tuinen meer grijs (steen) dan groen (planten). Als je mee wilt helpen om de klimaatdoelen te bereiken, maak dan ook je tuin groener. Plant bomen en struiken en zorg voor meer biodiversiteit in je tuin.

Elke vierkante meter extra groen helpt mee. Je wordt beloond met meer vogels en nuttige insecten.
Een stukje gras toevoegen helpt mee als wateropslag bij fikse regenbuien. En meer bloeiende planten trekken mooie vlinders aan.

Bekijk je eigen tuin eens door een natuurbril? Kun jij nog wat vergroenen? Zo ja, maak dan nu een plannetje voor het komend jaar. Met een plattegrond van je tuin heb je goed inzicht waar je nog iets kunt planten of bouwen.

 

Tuinontwerp Brielle hovenier
Tuinontwerp

 

Het is jouw stukje natuur, ga van start met tuininrichting, maak er iets moois van en geniet!

 

 

Dit artikel is in samenw erking met Fonteyn tot stand gekomen

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl