Steun de sierteelt – Calla’s tegen kostprijs

Calla's tegen kostprijs
Calla's tegen kostprijs

Steun de sierteelt – koop bloemen en planten!

Bloemen- en plantenkwekers hebben het ook moeilijk. Deze week werd op veiling Royal FloraHolland bijna de helft van de aanvoer van bloemen en planten vernietigd. Bloemen en planten worden weggegeven, beter dan weggooien.

Maar wil je een kweker helpen, koop dan bloemen en tuinplanten. Met bloemen fleur je huis op of je geeft ze weg. Voor tuinplanten begint net het plantseizoen.

Ook kweker Bram Breugem van BB Plant moet planten weggooien, rond de 30.000 (!) per week. Dochter Caroline kan niet toekijken hoe deze gezonde planten in de vuilcontainer belanden. Samen met haar broers probeert ze de schade te beperken door ze aan consumenten aan te bieden tegen kostprijs.

 

Vrees voor de toekomst

Zo vreest Caroline voor de toekomst van het familiebedrijf uit Bleiswijk dat door haar vader Bram Breugem wordt gerund: ‘’We zijn een klein bedrijf dat na een moeilijke periode net weer begon op te bloeien. Dit jaar leek nog wel zo veelbelovend, en dan komt de klap. Op dit moment zijn we prachtige, gezonde planten aan het weggooien, en dat breekt mijn hart’’, aldus Caroline (28 jr.).

Actie red een plant – Calla’s voor kostprijs

Calla is een dure plant en het hele kweekproces duurt al snel zo’n 2 jaar. Ook kunnen de planten niet lang in de kas blijven; ze moeten nu de deur uit. ‘’We zitten midden in het hoogseizoen. Deze periode is cruciaal. Niet alleen ons bedrijf, maar voor de hele sierteeltsector.”

De familie probeert de planten een andere toekomst te bieden dan de container. ‘Mijn moeder brengt al planten langs bij zorginstellingen, vrienden en familie. Mijn broers en ik willen ook ons steentje bijdragen om onze calla’s een nieuw thuis te geven. Zo kwamen we op het idee om in de omgeving dozen calla’s tegen kostprijs te verkopen. Naast het weggegeven van planten willen we natuurlijk ook het bedrijf van onze vader helpen.”

”We maken er liever iemand mee blij dan ze weg te gooien. Het mooie is wel dat we merken dat juist in deze tijd mensen planten extra waarderen. Als je toch thuis moet zitten, dan liever in een huis vol groen en vrolijke kleuren’’, aldus Caroline.

Steun de sierteeltsector

Niet alleen door het kopen van dit pakket steun je de sierteelt. Ook door toch net even dat bosje bloemen mee te nemen bij de supermarkt of tuincentrum draag je een steentje bij aan de sector. #RedEenPlant #SteunDeSierteelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl