Review – pluktuin op balkon

Pluktuin op balkon Jennita Jansen
Pluktuin op balkon Jennita Jansen

Pluktuin op balkon

De mooiste bloemen in kistjes en potten – zelf zaaien en oppotten

Illustraties van Agnes Loonstra
Illustraties van Agnes Loonstra

Een kleurrijk boekje van schrijfster Jennita Jansen over het zelf kweken van bloemen in potten en bakken. Ideaal voor kleine tuinen of voor op je balkon of dakterras.

Het boekje staat vol met leuke vrolijke illustraties van Agnes Loonstra.

Het boekje Pluktuin is te koop bij de reguliere boekhandel en bol.com

Naast basiszaken als zaaien en het klaarmaken van de kistjes wordt er uitgebreid aandacht besteed aan diverse soorten verschillende bloemen.

 

Een mooi plukboeket

Pluktuin in kistjes en potten
Pluktuin in kistjes en potten

Voor een modern plukboeket heb je niet veel dezelfde soorten bloemen meer nodig. Een eigentijds plukboeket bestaat juist uit allerlei verschillende soorten bloemen in allerlei vormen.

Grote opvallende bloemen komen vaak onder in het boeket en kleinere bovenin. Ook is het leuk als je er grasjes, schermbloemen en aarvormige bloemen in verwerkt.
Ook tips voor het schikken van een levendig boeket komen aan de orde.

 

Vroeg- en laatbloeiers

De keuze van de bloemen is belangrijk om op een bepaald moment alle bloemen gelijktijdig in bloei te krijgen.

Jennita bespreekt apart de vroeg- en laatbloeiers.  Ook een hoofdstuk over het geheim van een geweldige bos ontbreekt niet.

 

Prachtige plukboeketten

In dit handige boekje laat ze zien dat je ook in een kleine tuin of op je balkon prachtige bloemen kunt kweken voor een super plukboeket. Leuk vrolijk boekje.

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl