Plantzakken – natuurlijk

Vigoroot plantzakken
Vigoroot plantzakken

Plantzakken voor kruiden, groente en overige planten – 

Waarom plantzakken van Vigoroot in plaats van potten en bakken? Er zijn meerdere voordelen om je kruiden, groente en fruitplanten in plantzakken op te kweken:

  • Beter wortelgestel
    – hogere weerstand tegen ziekten en plagen
    – verbeterde opname voedingsstoffen
    – hogere opbrengst
  • Natuurlijke uitstraling
  • Herbruikbaar en plat op te vouwen
  • In diverse maten en soorten

 

Beter wortelgestel

Plantzak voor kruiden
Plantzak voor kruiden

Planten in plantzakken groeien anders dan in een harde pot. De wortels verspreiden zich mooi tegen de wand en je krijgt een vezelachtig wortelgestel. Als de wortels de rand van de pot raken sterven de punten af. Dit is een natuurlijke wortel-snoeimethode. De plant zorgt vervolgens zelf voor meer en krachtigere wortels. Het is voor elke plant beter om over een fijnmazig en goed wortelgestel te beschikken.

Een goed wortelgestel geeft sterkere en gezonde planten met een hogere weerstand tegen ziekten en plagen.  Ook nemen krachtige wortels voedingsstoffen beter op. Lees ons blog “Bemesten, waarom, hoe en wanneer”. Voedingsstoffen zijn belangrijk voor mooie gezonde planten met een hoge opbrengst. Fruit-, tomaten en kruidenplanten halen de energie voor een hoge opbrengst uit de wortels.

 

 

Natuurlijke uitstraling

Mini moestuin in plantzak van 28 liter
Mini moestuin in plantzak van 28 liter

Vigoroot plantzakken hebben een natuurlijke, groene uitstraling. Het materiaal oogt zachter en natuurlijker dan harde materialen als kunststof en steen.

 

Herbruikbaar en plat opvouwbaar

Je kunt Vigoroot plantzakken in de winter gemakkelijk opslaan, ze zijn opvouwbaar en nemen veel minder ruimte in dan potten.

 

In diverse maten en soorten

Vigoroot plantzakken zijn leverbaar o.a. in 5, 10 en 28 liter potten. Zeer geschikt om fruit, kruiden en groente in op te kweken. De 28 liter-pot is zelfs geschikt als een mini moestuintje.

Naast de losse plantzakken is er ook een balkonversie en kweektafel verkrijgbaar. Deze bevatten een handig irrigatiesysteem waardoor water geven snel en gemakkelijk kan. De Tower Garden bevat 12 x 5 liter potten inclusief een centraal zelfwateringssysteem.

Vigoroot: balkonversie, kweektafel en tower garden
Vigoroot: balkonversie, kweektafel en Tower Garden
Tip: 
Gebruik een kwaliteitspotgrond! Geef je nieuwe planten een goede start. 
Goede potgrond heeft meestal een bruine kleur, droogt minder snel uit en klinkt minder in. 
Als je kiest voor bemeste potgrond dan geef je je planten direct al wat voeding mee.

Plantzakken, een moderne en handige uitvinding waardoor iedereen op een terras of balkon lekker fruit en gezonde groente en kruiden kan kweken.

 

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl