Veense bukker en Gemeente Kaag en Braassem – samen voor meer groen

Groencentrum De Veense Bukker
Groencentrum De Veense Bukker

Operatie Steenbreek in Kaag en Braassem van start.

Gemeente Kaag en Braassem voert samen met Groencentrum De Veense Bukker actie voor minder steen en meer groen.
Operatie Steenbreek gaat van start.

Van 14 april tot 28 april 2018 vindt de actie ‘Tegel eruit en plant erin’ plaats in de gemeente Kaag en Braassem: een groen antwoord op klimaatverandering.

Inwoners kunnen een steentje bijdragen door hun tuin te vergroenen. Om hen hierbij te helpen, biedt de gemeente van 14 april tot 28 april 2018 de mogelijkheid aan om stenen en tegels in te leveren voor gratis planten.

Locaties
De locaties waar de stenen kunnen worden ingeleverd voor een gratis plant zijn: De Veense Bukker in Roelofarendsveen – Veters Flowers in Leimuiden – Tuincentrum Lekkerkerker in Woubrugge.

bovengenoemde locaties worden op de zaterdagen activiteiten georganiseerd met de aanwezigheid van een imker, natuureducatie en de Vlinderstichting. Ook is er de mogelijkheid om een nestkastje of een insectenhotelletje te maken et cetera. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met bovengenoemde ondernemers, Stichting Groenlicht en Groei en Bloei.

 

Groencentrum De Veense Bukker is voor operatie steenbreek
Groencentrum De Veense Bukker is voor operatie steenbreek

Groencentrum De Veense Bukker heeft afgelopen jaar haar deuren geopend.  Dit groencentrum is absoluut een aanwinst voor de regio. Als tuinliefhebber wordt ik hier blij van.

Planten
Een groencentrum heeft als hoofddoel nl. het verkopen van planten, planten en nog eens planten.  Natuurlijk, de sfeer erom heen is leuk, maar echte plantenliefhebbers stappen meestal direct op de planten af.

Groencentrum De Veense Bukker
Groencentrum De Veense Bukker

De Veense bukker heeft tuin- en kamerplanten, bloemen en wat potten. Daarnaast is De Jong Koi (advisering vijver voor koi of andere vissen) in hetzelfde pand gehuisvest. Op het buitenterrein zijn in gaasbakken de één, tweejarige en vaste planten neergezet. Met een kleine bolderkar kan ieder langs de bakken lopen en de gekozen planten meenemen.
Medewerkers kunnen je van advies voorzien. De eigenaar – voormalig kweker – geeft hierin het goede voorbeeld.  Tuinliefhebbers hechten waarde aan goed advies omtrent planten. Je plant ze meestal voor jaren en dan wil je wel de juiste plant op de juiste plaats met de juiste verzorging.

Neem eens een kijkje bij De Veense Bukker!

www.deveensebukker.nl

 

Groencentrum De Veense Bukker - vol met planten (operatie steenbreek)
Groencentrum De Veense Bukker – vol met planten (operatie steenbreek)

 

Wat kun je nu doen in de tuin:

Schrijf je in op de gratis Tuin Nieuwsbrief (ca. 1 x per maand)

 

Gratis E-book “Hoe? Een groen gazon”

Over Tuinhappy 136 Artikelen
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl