Moestuinplanner

Moestuinplanner
Moestuinplanner

Moestuinplanner

De ideale planner voor al je (tuin-)activiteiten. Maak een verzameling van al je groenten, fruit en kruiden in dit handige boekwerk.
Het is een bewaarexemplaar. Door je eigen aantekeningen toe te voegen heb je een leidraad voor volgende jaren.

Wat is de moestuinplanner?

– Maandelijks overzicht van activiteiten in de moestuin
– Ruimte per maand voor notities en overzicht klusjes
– Plattegrond tekenen van je moestuin
– Overzicht per gewas (groente, fruit, kruiden, bloemen, etc.)

Planning per gewas in de moestuinplanner
Planning per gewas in de moestuinplanner

Maandelijks overzicht activiteiten in moestuinplanner

Er is al een mooie opsomming gemaakt van de klussen welke je elke maand in de moestuin kunt uitvoeren. Wanneer moet je bijvoorbeeld sla zaaien en uitplanten. En in welke maand gaan de aardbeien naar het uitzet bed? Wanneer moet je bemesten?
Antwoord op deze vragen vind je in de maandelijkse overzichten.

Oogst Gieser Wildeman perenboom - leg oogstmoment vast in moestuinplanner
Oogst Gieser Wildeman perenboom – leg oogstmoment vast in moestuinplanner

Notities en klusjes

Er is elke maand ruimte om zelf je tuin-activiteiten aan te vullen. Plant jij speciale groenteplanten in een bepaalde periode? En bemest je altijd in april en juni? Leg het vast. Organische meststoffen werken ca. 3 maanden, dan is het wel zo handig als je weet wanneer de laatste strooibeurt was. Zo wordt het steeds meer je eigen handleiding.

Tuinhappy.nl - wortelen zaaien - geultje maken
Tuinhappy.nl – wortelen zaaien – geultje maken

Plattegrond moestuin

Op ruitjespapier kun je eenvoudig je plattegrond tekenen. Omdat een aantal gewassen niet ieder jaar op dezelfde plaats moeten staan is het belangrijk dat je weet waar iets heeft gestaan. Aardappelen zitten in een driejaarlijkse cyclus. Leg dus goed vast waar je gewassen hebben gestaan.

 

Tip: Maak de wisselvakken even groot. Zo kun je makkelijk wisselen.

 

Overzicht per gewas

Er is veel ruimte om per gewas, fruitsoort of kruid informatie vast te leggen. Informatie zoals variëteit, leverancier, standplaats, bemesting, etc.

Wanneer heb je je groente geoogst? Wanneer heb je je fruitboom gesnoeid?, etc.  Leg dit dan vast voor een volgend jaar. Bewaar de moestuinplanner en vul het steeds aan. Evalueer elk gewas en noteer dit in het stukje “evaluatie”.
De temperatuur stijgt, maak hier gebruik van. Probeer eens groente te zaaien op andere dan de gebruikelijke momenten. Als het langer warm blijft in het najaar kun je bijvoorbeeld sla langer door zaaien. Maar leg wel vast wat je hebt gedaan.

Oogsten uit eigen tuin - moestuin
Oogsten uit eigen tuin – moestuin

Naslagwerk

Juist daarom is dit moestuin notitieboekje zo handig. Het is in agenda-formaat en er is voor elk moestuingewas ruimte om alles over de teelt te noteren. Ook gewoon leuk om te doen en bij te houden.
En in de winter krijg je energie als je alvast je plannen voor het volgend moestuin seizoen kunt maken.

De moestuinplanner is online hier te koop.

 

Lees meer tips over de moestuin op dit blog:
Tips voor een perenboom in de tuin
Zelf uien kweken
Wortels zaaien
Tomaten dieven en opkweken
en nog veel meer.

 

De moestuinplanner heb ik als recensie exemplaar ontvangen van de uitgeverij. Als moestuinliefhebber ben ik hier enthousiast over.

 

 

 

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl