Klompen nog steeds hip

tuin klomp
tuin klomp

Deel dit bericht met tuinliefhebbers!

De tuin in – klompen aan

In de zorgsector weten ze het al langer. De klomp is het beste schoeisel om lang op te lopen. Veel mensen in ziekenhuizen, laboratoria en bij schoonmaakbedrijven lopen de hele dag op klompen.
Lees meer over de bekende klomp, als schoeisel voor het werken in de tuin.


Klompen – nog steeds hip

 

Klompen op het land - wikipedia
Klompen op het land – wikipedia

Vorige generaties droegen de authentieke hollandse klompen tijdens het werken op het land. Vanaf de oudheden werd er al op klompen gelopen. Deze waren destijds gemaakt van populierenhout of wilgenhout. De echte hollandse klomp werd geel geverfd met diverse soorten versieringen. Er waren werkklompen en zondagse klompen.  Je ziet deze uitvoering nu vaak nog op toeristische jaarmarkten, bij originele klompenmakers en in klompenmusea.

De klomp heeft echter nog steeds niet afgedaan, integendeel. De huidige klompen zijn hip, comfortabel en het uiterlijk is gemoderniseerd.

 

 

 

 

 

 

 

Klompen – veilig voor in de tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een klomp zit comfortabel en heeft een goed voetbed. Voor het werken in de tuin is de klomp een veilig en handig schoeisel. Een echte werkschoen dus. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en je slipt niet snel. De zool is niet glad.  Ze zijn stevig waardoor je er de gehele dag veilig op kunt lopen.

Ik vind het handigst aan een tuinklomp het feit dat je ze snel aan- en uit kunt trekken. Je stapt er zo mee weg. De meeste klompen hebben geen hiel waardoor dit nog sneller gaat. Je staat ook wat hoger vanwege de dikkere zool. Hierdoor komen je sokken niet in aanraking met water of bagger.
Ook isoleren ze goed waardoor je in de winter warme en in de zomer koele voeten krijgt.

Klompen koop je vaak voor jaren. Ze zijn zeer degelijk en gaan vaak heel lang mee.

 

Het oog wil ook wat

 

Een tuinklomp hoeft niet saai te zijn. Er is tegenwoordig uit veel designs te kiezen. Voor dames en heren is er een hele serie leuke klompen te koop bijv. bij klompenexpert.nl  Mooie pasteltinten en bloemetjesdesign voor dames en stoere klompen voor heren. En er is keuze uit diverse modellen zoals klompen met en zonder gesloten achterkant.

 

 

 

De ‘zweedse’ klomp heeft een leren bovenkant met een PU-zool. Maar daarnaast zijn er ook rubberen en kunststof tuinklompen. Deze zijn zeer waterdicht, heel handig voor in de tuin dus.

En voor het gehele gezin beschikbaar in kleine en grote maten.

 

 

Werk dus gerust in de aarde, bagger of stap in een plas. Je krijgt je tuinklompen zo weer schoon en het belangrijkste, je voeten blijven droog.

 

 

Dit artikel is in samenwerking opgesteld.

 

Meer over nieuwe tuinproducten? Lees mijn blogpost.

Over Tuinhappy 221 Artikelen
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl