Happy met hortensia’s

Hortensia bloemstukje
Hortensia bloemstukje
hortensiakrans in div. kleuren
hortensiakrans in div. kleuren

Hortensiakrans maken – simpel en mooi

Houd de zomer nog even vast en maak een mooie hortensiakrans of -bloemstukje. Knip de bloemen van je mooiste hortensia en maak er een prachtige krans of stuk van.

De kleuren van de hortensia zijn nu op zijn mooist. Zorg voor verschillende kleuren. Heb je een Annabelle (wit/groene kleur), dan kun je deze ook mooi verwerken. Annabelle heeft wat kleine groene bloemetjes voor een speels effect.

Heb je niet veel hortensia maar b.v. wel sedum, leverkruid of andere donker gekleurde planten, gebruik deze dan.

Wat heb je nodig:

  • Krans van steekschuim of oasis
  • Schaartje of tangetje
  • Ijzerdraad
  • Stukjes hortensia
Tuinhappy.nl - hortensia krans maken
Tuinhappy.nl – hortensia krans maken

De krans is bij div. tuincentra, bloemistenwinkels of Action te koop.

Voor één krans van ca. 30 cm. heb je ca. 7 hortensiabollen nodig.

Deze haal je helemaal uit elkaar en maak er kleine toefjes van. Steek deze rondom in het steekschuim. Vul ook de zijkanten goed op en zorg voor een mooie volle krans.

Potpourri Ook is het leuk om er ten eerste potpourri artikelen, roosjes, zijdebloemen of andere artikelen in te verwerken. Bevestig deze vervolgens dan aan een stukje ijzerdraad en steek dit in het schuim.

De krans is mooi op een bord op de tafel. Heb je een taartschaal gebruik deze dan gerust. Hang de krans aan de muur of met een mooi lint aan je voordeur. Of plaats een gekleurde kaars of windlicht in het midden. Mogelijkheden genoeg.

Hortensia bloemstukje
Hortensia bloemstukje

Droge bloemen Let wel op dat de bloemen niet nat zijn alvorens je ze gaat verwerken. Wacht dus even na een bui tot je bloemen goed droog zijn. Anders is er kans op schimmel.

Ook in andere vormen steekschuim kun je de hortensiastukjes verwerken, denk aan bollen van oasis, vierkante blokken, bloemsteekschaaltje, etc.

Kado Gebruik je fantasie indien je voor iemand een kado wilt maken. Verwerk het kado b.v. in de krans of zorg voor persoonlijke zaken welke je in de krans verwerkt.

Meer tuintips: ga naar www.tuinhappy.nl

Hortensiakrans
Hortensiakrans

Meer interessante artikelen

Tuinhappy.nl - Lathyrus
Lathyrus voor binnen en buiten
Tuinhappy.nl - Alstroemeria in pot 03
Alstroemeria – ideale tuinplant
Tuinhappy.nl - buxussnoei
Buxus snoeien
GardenHappiness - feets in the grass
Groen Gazon
Over Tuinhappy 133 Artikelen
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl