GrootGroen – Groots in Groen!

Photinia-Pink-Crispy
Photinia-Pink-Crispy

GrootGroen – Groots in Groen!

3 t/m 5 oktober 2018

Beurs GrootGroen 2018 in Zundert is een vakbeurs voor de boomkwekerij.

en hier meer over andere actuele tuinevents

Bezoekers van GrootGroen zijn voornamelijk hoveniers, inkopers van tuincentra, openbaar groenmedewerkers en andere professionals. Er zijn toch wel een paar leuke zaken te melden voor de tuinliefhebber.

Greenest Planet

Greenest Planet op GrootGroenHet label welke staat voor planten welke volledig zonder pesticiden zijn geproduceerd. Boomkwekerij Jan Mouws uit Wernhout is een voorloper op dit punt.  Op de video laat hij zien hoe hij dit voor elkaar krijgt.
Zijn credo is : zorg goed voor je plant, deze moet sterk en vitaal zijn. Zo voorkom je problemen.

 

 

Label Greenest Planet op GrootGroen
Label Greenest Planet

De planten zijn ten eerste herkenbaar aan het grote label “Greenest Planet”.  Let dus op dit label als je een groene tuin nastreeft.  Op de achterzijde van het label staat interessante informatie over je plant en de verzorging daarvan.

 

Bekijk de video

“Let me tell you about the birds & the bees, the flowers and the trees…”

 

Noviteiten


Op de “Road Show” staan noviteiten welke al door diverse keuringen zijn uitgekomen.  Interessant dus voor ieder die eens wat nieuws wil.
Een aantal planten zal ik binnenkort op dit blog vervolgens verder uitlichten onder Tuinplanten Uitgelicht. Abonneer je op de Tuin Nieuwsbrief, dan krijg je ze vanzelf te zien.

Een paar alvast:

Astilbe “Chocolate Cherry” (Mighty)

Chocolate Astilbe
Astilbe Chocolate Cherry

Deze variety stond op Plantarium ook al in het zonnetje. Lees meer in mijn vorige post

 

 

 

 

Skimmia japonica “Pabella”

Skimmia Pabella
Skimmia Pabella

De rood-oranje bessen zie je al van verre. Deze plant blijft groen in de winter en het blad is mooi donker. De plant heeft een mooie vorm. Toppertje wat mij betreft.

 

 

 

 

Hibiscus syriacus “JWNWOOD4” (Pink Chiffon).

Hibiscus Pink Chiffon
Hibiscus Pink Chiffon

Prachtige gevulde bloemen heeft deze struik. Roze verlopend naar rood in het midden.  De struik heeft mooi groen blad en houdt van een zonnige plek. De struik heeft een sierlijke vorm.

 

 

 

 

Covergreen

"<yoastmark

Covergreen,  bekend van de kant-en-klare plantenmatten heeft het assortiment uitgebreid met  zowel bloeiende als groenblijvende variëteiten. Je legt een soort groen tapijt van echte planten (bodembedekkers). De planten blijven in de winter groen, het groeit snel dicht en er is nagenoeg geen onderhoud nodig.

Arboretum Kalmthout

Een stand van Arboretum Kalmthout was vorig jaar te vinden op Plantarium.
De prachtige arboretum tuin is een tuin met wel 7.000 soorten planten. Zomer en winter bloeit er van alles. Het park is wel 12,5 hectare groot en is vlakbij Antwerpen gelegen (Kalmthout).
Binnenkort bezoek ik dit park weer en vind je een verslag van mijn bezoek in dit blog.
Het arboretum werkt samen met de Plantentuin in Meise, deze is zeker ook zeer de moeite waard.

https://www.arboretumkalmthout.be/

 

Teabyme – Make your own tea

Tea by me
Tea by me

Theeplanten in je eigen tuin. Ze groeien gewoon in Nederland en ze zijn vorstbestendig tot -15 graden. De Camellia Sinensis. De plant wordt verkocht door kwekerij Special Plant in Zundert onder het concept “Tea by me”.

Pluk je eigen theebladen, droog ze en maak je eigen thee.
En als je niet weet hoe, Anne Adams op de kwekerij leuke workshops met een rondleiding op de kwekerij.

Binnenkort zal ik uitgebreider aandacht besteden aan dit concept. Het past goed bij de trend van het zelf kweken van groenten, kruiden en nu dus ook echte thee.

 

 

 

Over Tuinhappy 134 Artikelen
Tuinhappy.nl is een blog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl