Geroezemoes in het gras

Geroezemoes in het gras van Dave Goulson
Geroezemoes in het gras van Dave Goulson

Review – Geroezemoes in het gras

Duik samen met schrijver Dave Goulson in de insectenwereld van je tuin

 

Nadat de schrijver een stukje grond bezit in een frans dorp bij een vervallen huis kan hij met eigen ogen de kleine insectenwereld minutieus aanschouwen.

Hij neemt je tot in detail mee en je krijgt een mooi beeld van het leven van vlinders, vliegen, salamanders, hommels, bijen en nog veel meer insecten.

 

Heerlijk leesboek

Lekker leesboek
Lekker leesboek

Het boek leest heerlijk weg. Langzamerhand begin je het leven van insecten ook zelf te begrijpen.

Het is een boek om met een kop koffie of thee languit in het gras heerlijk te ontspannen.

 

 

 

 

Het verborgen leven van het bruine zandoogje

Dave Goulson
Dave Goulson

Aan de bruine vlinder zandoogje wordt een heel hoofdstuk besteed. Het effect van de mens op de natuur wordt hier mooi in beeld gebracht. Het doel van de vlekken op de vleugeltjes, het effect van temperatuur op het vliegen van de vlindertjes en veel meer wordt heel leesbaar beschreven.

 

Dave Goulson is naast schrijver ook hoogleraar biologie. Het weet zijn wetenschappelijke kennis heel goed over te brengen in een mooi verhalend boek.

Voor ieder met een tuin geeft dit boek inzicht in de miljoenen diertjes welke daarin leven. We kunnen planeten op verre afstand onderzoeken, maar de miniscule wereld onder onze voeten is zo mogelijk nog veel interessanter.

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl