Fietsen langs tulpenvelden

Fietsen langs de tulpenvelden
Fietsen langs de tulpenvelden

Fietsen langs tulpenvelden –

Zet je auto in de Bollenstreek en maak een leuke fietstocht langs de bollenvelden. Aan het eind van de rit kun je bij Tulip Experience Amsterdam de showtuin bezoeken en een kopje koffie drinken.

Gemengde tulpenvelden
Gemengde tulpenvelden

Tulip Experience Amsterdam

Deze tulpen experience is open van 24 maart 2023 tot en met 14 mei 2023.
De locatie is Noordwijkerhout.

Het bedrijf aldaar is onderdeel van de al generaties bekende tulpentelers-familie W.A.M. Pennings. Op de locatie in Noordwijkerhout is er een showtuin aangeplant met wel 1 miljoen tulpen en 700 eigen soorten. Het is een kleurenpracht. En je kunt een gratis bosje tulpen plukken.
Je mag hier tussen de tulpen lopen en foto’s maken. Er zijn speciale plekken gemaakt waar je mooie selfies kunt maken.
Je kunt hier ook ideetjes opdoen voor het planten van bloembollen in je eigen tuin. Lees ons blog over het mixen van bloembollen op “Maak eens een bloembollen mix”

Tulip Experience Amsterdam
Foto: Tulip Experience Amsterdam

 

Foto: Uittenbogaerd
Foto: Uittenbogaerd

Museum

In de hal is een museum ingericht alwaar je alles te weten komt van de tulpenteelt, een bioscoopje, een kunstexpositie, een koffielocatie, plek om tulpen souveniers te kopen en nog veel meer.

Tip: Kom lekker op de fiets of zet je auto in de buurt en maak eerst een fietstochtje langs de mooie bloembollenvelden. In de buurt van De Zilk, Noordwijkerhout en Lisse zijn veel prachtige tulpenvelden te zien.
Op Fietsknoop vind je een prachtige route langs de bloembollenvelden. Je volgt gewoon de knooppunten.
Bij TOP Lisse kun je je auto kwijt. Als je de mooie rit hebt gereden ben je vlakbij de Delfweg in Noordwijkerhout waar je het Tulip Experience kunt bezoeken.

Link naar Fietsroute

 

 

 

Tulip Experience Amsterdam
Tulip Experience Amsterdam

Tickets kun je kopen op de website van Tulip Experience.

Locatie:

Delfweg 37 Noordwijkerhout
Openingsperiode: 24 maart 2023 tot en met 14 mei 2023
Dagelijks geopend
Openingstijden: van 09.00 uur tot 18.00 uur

The Tulip Barn

 

Ook kun je tijdens je fietstocht even afstappen bij The Tulip Barn. Ook hier vind je een prachtige showtuin met de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken en een koffielocatie.
The Tulip Barn vind je op de 3e Loosterweg 130 in Hillegom. Overdag is het rustiger dan in het weekend.
Tickets vind je op The Tulip Barn

The Tulip Barn
The Tulip Barn

Ideetjes voor je eigen tuin

In de bollenstreek vind je inspiratie voor je eigen tuin. Door het mengen en mixen van bloembollen kun je een vrolijk effect creeëren.
Hoe kun je mengen:

  • verschillende kleuren van eenzelfde tulpensoort
  • verschillende tulpensoorten (dubbel of enkelbloemig)
  • verschillende soorten bloembollen

Kijk bij je fietstocht langs de bloembollenvelden ook eens naar de bermen en tuinen. Rondom Keukenhof staan de bermen ingeplant met verschillende soorten bloembollen tussen het gras. Thuis in je gazon kun je dit effect nabootsen. Plant bloembollen in het najaar in je gazon en maai het normaal tot de winter. Na de winter maai je het gras niet meer tot na de bloei. Daarna sterft het loof af en kun je het weer maaien. Het ziet er heel natuurlijk uit.

Lisse: bloembollen in de berm
Lisse: bloembollen in de berm
De Zilk: bloembollen in plantsoenen
De Zilk: bloembollen in plantsoenen
Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl