Droomplanten

Droomplanten - Piet Oudolf Henk Gerritsen
Droomplanten - Piet Oudolf Henk Gerritsen

Droomplanten – Review boek van Piet Oudolf en Henk Gerritsen –

Hoe maak je van je tuin een droomtuin met de nieuwe generatie tuinplanten.

De bekende tuinontwerper Piet Oudolf en Henk Gerritsen hebben een selectie gemaakt van sterke planten en grassen met een natuurlijke uitstraling, mooie zachte kleuren of een bijzondere vorm.

Het zijn stuk voor stuk planten welke ook na de bloei mooi blijven.

 

Het boek Droomplanten is hier te koop.

 

The New Perennial Movement

Dit is de bekende ontwerpstijl waarmee Piet Oudolf zo bekend mee is geworden.

Prachtige plantcombinaties

Mooie plantcombinaties
Mooie plantcombinaties

In het boek vind je per plantensoort informatie over standplaats, hoogte, plantdichtheid, grondsoort en veel meer.
Dit is handige informatie bij het samenstellen van je plantcombinaties

De kracht van het boek vind ik het onderdeel “Toepassingen”.  Hierin geven Piet en Henk aan welke planten het beste met elkaar combineren. De informatie in dit onderdeel komt uit jarenlange praktijkervaringen met toevoegingen van een nieuwe generatie tuinplanten.
De kennis en ervaring van deze twee ontwerpers kun je nu benutten om van je tuin een droomtuin te maken.

De combinatie van planten is uitgezocht op bloeitijd, hoogte, vorm en textuur. Je kunt dit uiteraard allemaal zelf uitproberen, maar dit kost jaren.

Type tuin

De plantcombinaties zijn ingedeeld. Houd je van een rustige, heftige, luchtige of kleurrijke stijl? Of ben je gek op siergrassen?
Voor elk type tuin zijn er mooie combinaties van planten te vinden.

Handige tuintips

Handig zijn de lijstje met planten gesorteerd op bijzondere planteigenschappen. Bijvoorbeeld het overzicht met planten die geen steun nodig hebben. Of een lijstje met vlinder- en bijenplanten en nog meer.

Beplantingsplan
Beplantingsplan

Beplantingsplannen

Het laatste onderdeel van het boek bevat getekende ontwerpen van zowel Piet Oudolf als Henk Gerritsen. Het geeft je een idee hoe te starten met het uittekenen van je eigen tuinontwerp.
Al met al een boek welke niet mag ontbreken bij professionele tuinontwerpers, maar ook voor ieder die van zijn/haar privé-tuin zelf een droomtuin wilt maken.

 

 

 

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl