Accu gereedschap voor in de tuin

buxus heggenschaar op accu
buxus heggenschaar op accu

Accu gereedschap voor in de tuin

Veilig, handig en beter voor je oren!

Nog niet zo heel lang geleden hadden we voor het tuinonderhoud lange snoeren of lawaaierig gereedschap nodig.

Benzine – diesel – elektrisch

herrie
herrie

Tuingereedschap met een benzine- of dieselmotor was voorheen de standaard. Dit gereedschap is  vaak zwaar en het maakt een behoorlijk geluid. Ook is het gereedschap niet reukloos in je schuur op te slaan.

Het elektrische gereedschap welke volgde heeft dan wel minder van deze nadelen, maar het lange snoer blijft lastig. En vooral bij een heggenschaar is dit ook gevaarlijk. Menigeen heeft het snoer al een keer doorgezaagd. Met alle gevolgen van dien.

Accu gereedschap

Accu heggenschaar
Accu heggenschaar

Steeds meer fabrikanten maken nu tuingereedschap op een accu. De nadelen als geurhinder en een lang snoer vervallen hiermee. Hoewel een accu natuurlijk ook wel wat weegt, ligt het totale apparaat toch vaak beter in de hand en is lichter. Accugereedschap trilt ook minder dan motorgereedschap. Het is echter met name beter voor je oren en voor die van je medemensen!

Een accu-heggenschaar is heel gemakkelijk te bewegen in alle richtingen. Met het snoer hoef je geen rekening meer te houden. Bij het scheren van een hoge heg is een licht-gewicht accu-heggenschaar duidelijk een voordeel. Het boven je macht tillen vinden de meeste mensen niet fijn.

Accu bladblazer
Accu bladblazer

Met een bladblazer loop je zonder problemen je hele tuin door en kom je in alle hoeken.  En ook voor een grastrimmer is het veiliger werken zonder snoer.

 

Meerdere apparaten op een accu

Leveranciers van tuingereedschap zorgen er steeds meer voor dat op één accupack meerdere apparaten kunnen worden aangesloten. Naast tuingereedschap kunnen dit ook andere soorten van gereedschap zijn.  Je hebt dan ook maar één acculader nodig. Met een zgn. snellader kun je de accu  binnen korte tijd weer van stroom voorzien.
Hoveniers welke vaak langere tijd met tuingereedschap bezig zijn, schaffen meestal een tweede accu aan.

 

Maar ook al heb je een kleine tuin, gemak dient de mens zeg ik altijd maar.  De technische vooruitgang zorgt in ieder geval voor meer tuinplezier in dit geval.

 

Meer tuintips:

Tuinhappy.nl is een tuin website - tuinblog met leuke ideeën en tips voor je tuin Meer groen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips of abonneer je op de Tuin-Nieuwsbrief via https://tuinhappy.nl/tuintip/ info@tuinhappy.nl