Zinnia – zo mooi!

Zinnia's - brengen de zon in je tuin

Zinnia – zo mooi!

"<yoastmark

Zinnia’s, ze brengt de zomer in je tuin. Zelf gezaaid enige maanden geleden en nu een zee aan bloemen in de tuin.

Zelf zaaien

Ten eerste kun je Zinnia’s zelf zaaien is heel eenvoudig. In het voorjaar in een bakje (binnen of in kasje) voorzaaien, één keer verspenen en vervolgens uitplanten in de tuin. Een Zinnia is een éénjarige plant en kan niet tegen vorst. Plant ze dus pas uit als de kans op nachtvorst is geweken, na half mei.  Tenslotte haal je uit één zakje zaad je heel veel plantjes, er is weinig uitval.

 

Stevige plant – haal de zomer in je huis

Zinnia’s zijn bijzonder stevige planten, ze kunnen bijvoorbeeld wel een meter hoog worden. Bijzonder is dat ze echt flinke voorjaarsstormen kunnen doorstaan. De bloemen zijn goed te snijden voor boeket in een vaas binnen. Knip ze dus gerust af, ze zijn lang houdbaar in een vaas en je haalt de zomer in je huis.

 

 

Tuinhappy.nl - Zinnia

Standplaats

Zinnia en ageratum

Zinnia en ageratum

Plant ze bij voorkeur op een zonnige plaats. Een beetje plantenvoeding doet wonderen voor de bloeitijd. Zinnia’s kunnen wel tot november bloeien.

Ook leuk: Zinnia’s in potten of bakken. Houd wel rekening met de hoogte.

 

KLEURIG

Het kleurenpallet zal je verbazen. De zaden koop je in tuincentra of online vaak in een mix. Erg mooi. Een aanrader is ook de groene variant genaamd “Envy”. Deze kun je ook mooi in je border mixen met andere vaste en eenjarige planten. De zaden van “Envy” kun je apart kopen.
Zinnia’s zie je vaker bij moestuinders, welke gewend zijn om groente en bloemen zelf te zaaien. In siertuinen zie je ze echter minder vaak. Dit is jammer, want ze zijn heel mooi om naar te kijken.

 

Volgend jaar weer…..

Dit jaar ben ik groot fan van de Zinnia’s geworden en zal dit najaar zeker alvast op zoek gaan naar zaden voor mooie Zinnia’s voor volgend jaar.
De combinatie met blauwe ageratum en rose en witte zonnehoedjes bevalt erg goed.

Zinnia in bloemenborder

Zinnia in bloemenborder

Zaden van Zinnia kun je in tuincentra kopen of online o.a. bij:

Vereniging Groei & Bloei: mixen

Vreeken Zaden: de prachtige oud-rose “Queen Red Lime”

All seeds: o.a. groene “Envy”

Bakker: o.a. prachtige kersrode Zinnia “Cherry”

 

Tuin-Nieuwsbrief

Schrijf je rechtsboven op deze site in voor de Tuinhappy Nieuwsbrief.

Zie ook mijn item : “7 redenen om deze week te gaan schoffelen”

Meer interessante artikelen

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Lathyrus voor binnen en buiten

Meer groen minder tegels

Meer groen minder tegels

Tuinhappy.nl - buxussnoei

Buxus snoeien

GardenHappiness - feets in the grass

Groen Gazon

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

3 Comments on Zinnia – zo mooi!

  1. Zinnia – zomerse zonnetjes #bloemzaden #zinnia – eenvoudig te zaaien – zee van bloemen. Hoe? https://t.co/aoGuBiA1sa https://t.co/zr5af9fIq6

  2. @HortErotica @byNatDavidson @phototredway @BurpeeHG Beautiful Zinnia’s https://t.co/aoGuBiA1sa https://t.co/KoUZjMpo3b

  3. Hommel op zelf gezaaide #zinnia #hobbyzaden #bloemzaden . Meer foto’s zinnia op #tuinblog https://t.co/B4LcShWZYa https://t.co/x2EOpvDFVQ

Comments are closed.