Tuinweek 9 – 17 juni 2018

Eigen gekweekte groenten Eigen gekweekte groenten

Tuinweek – 9 – 17 juni 2018 nationale tuinweek

Nationale tuinweek 9 - 17 juni 2018

Nationale tuinweek 9 – 17 juni 2018

Tuinweek 2018, van 9 – 17 juni 2018.  Thema is ‘Moestuinieren’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week ‘groene’ activiteiten in meer dan 20 regio’s in Nederland.

Van plantjesmarkten, workshops, excursies tot lezingen. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis. Voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De week wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 particuliere tuinen worden opengesteld voor publiek.

 

Open Tuinenweekend

Op 16 en 17 juni is het Groei & Bloei Open Tuinenweekend in heel Nederland. Ruim 1.000 particuliere tuinen openen hun tuin voor iedereen. Ontdek bijvoorbeeld de mooiste groene paradijsjes. In diverse regio’s worden er speciale fietsroutes langs de tuinen georganiseerd.  Terwijl je fietst kom je langs de mooiste tuinen. Kijk voor een compleet overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

Tegel eruit, plant erin

Tegels eruit planten erin

Tegels eruit planten erin

Met de Nationale Tuinweek komt tuinvereniging Groei & Bloei in actie tegen ‘versteende tuinen’. Op 23 juni 2018 organiseert Groei & Bloei een landelijke inwissel actie “Tegel eruit, plant erin”.  Ieder die op zaterdag 23 juni een tegel uit eigen tuin inlevert bij Intratuin ontvangt twee gratis planten voor in de (moes)tuin.

Met bijvoorbeeld meer planten (en minder tegels) in de tuin lever je ten eerste een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, vervolgens aan de waterhuishouding en biodiversiteit.

Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten. Je kunt er van oogsten en genieten.
De planten zijn ook mooi vanwege hun compacte groeivorm en fraaie bloemen.

Ten eerste trekken ze vlinders en bijen aan en ten tweede ruiken ze vaak lekker.  Ook een tuin met bloemen zorgt voor insecten.
Maak je tuin vriendelijk voor bijen. Of plant gewoon een boom. Zo kun je vogels naar je tuin lokken.

Lees ook mijn blogartikel “meer groen minder tegels”

Interesse in een moestuin of in een stukje moestuin in eigen tuin?

Of wil je een makkelijke moestuin?

 

 

Moestuin

Moestuin

Zal ik je tuintips sturen? (ca. 1 x per maand)

 

Verificatie

 

Wat vind je nog meer op deze site?

Wat zou je nog meer willen zien op deze site?
Stuur ons gerust een email: info@tuinhappy.nl

 

Tenslotte meer tuintips: www.tuinhappy.nl

Zie ook mijn item : “7 redenen om deze week te gaan schoffelen”

 

 

 

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*