Tuinweek 10 – 18 juni 2017

Tuinhappy.nl - tuinblog Tuinhappy.nl - tuinblog

Tuinweek – 10 -18 juni 2017 nationale tuinweek

Nationale tuinweek 10 - 18 juni 2017

Nationale tuinweek 10 – 18 juni 2017

Tuinweek 2017, van 10 tot en met 18 juni. Thema is ‘Leef je uit met kruiden’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week ‘groene’ activiteiten in heel Nederland. Van plantenmarkten, workshops, excursies en fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis. Voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De week wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 particuliere tuinen worden opengesteld voor publiek.

 

 

Tegel eruit, (kruiden)plant erin

Met de Nationale Tuinweek komt tuinvereniging Groei & Bloei in actie tegen ‘versteende tuinen’.

Met meer planten (en minder tegels) in de tuin lever je een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten. Je kunt er van oogsten en genieten.
De planten zijn ook mooi vanwege hun compacte groeivorm en fraaie bloemen. Ze trekken vlinders en bijen aan en ruiken vaak lekker.  Ook een tuin met bloemen zorgt voor insecten. Maak je tuin bij vriendelijk. Of plant een boom. Zo kun je vogels naar je tuin lokken.

Lees ook mijn blogartikel “meer groen minder tegels”

 

Gratis kruidenplanten

tuinkruiden

tuinkruiden

Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei de landelijke inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’. Iedereen die op zaterdag 10 juni (tussen 10.00 en 15.00 uur) een tegel uit eigen tuin inlevert bij een Intratuinvestiging ontvangt twee gratis kruidenplanten. Kijk voor meer informatie op www.groei/nl/tuinweek.

Open Tuinenweekend

Tegels eruit planten erin

Tegels eruit planten erin

Op 17 en 18 juni is het Open Tuinenweekend. Ruim 1.000 Groei & Bloei-leden openen hun tuinhekken voor iedereen. Zo ontdek je de mooiste particuliere tuinen van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje beschikbaar.  Binnenkort meer informatie op dit blog over het Open Tuinenweekend.  Veel tuinliefhebbers stellen graag hun tuin open voor publiek. Je ziet de planten in bloei op het mooiste moment. De eigenaar informeert je meestal graag.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind je op www.groei.nl/tuinweek.

 

 

Tegels eruit, planten erin - tuinweek

Tegels eruit, planten erin – tuinweek

Volg Tuinhappy op Facebook, Twitter, Instagram of abonneer je op de Tuin Nieuwsbrief.

Tuintips

1. Onkruid verwijderen zonder gif

2. Waarom tuinkleding

3. Meer over de tuinweek in juni 2017

4. Waarom een tuinhuisje

Meer tuintips, klik HIER

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*