Tuinonderhoud in het voorjaar

Saketh Garuda 273160 Saketh Garuda 273160

Tuinonderhoud in het voorjaar

Saketh Garuda 273160 - tuinonderhoud in voorjaar

Saketh Garuda 273160

Het zonnetje begint weer te schijnen en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Het voorjaar is eindelijk hier en je tuin komt weer tot leven.

Planten en bloemen gaan weer bloeien en het is tijd om je tuinmeubelen uit de schuur te halen.

Maar het lekkere weer zorgt er ook voor dat je tuin meer aandacht nodig heeft. Wil je weten hoe je je tuin onderhoudt in het voorjaar?

Lees dan snel onderstaande tips.

 

Tip 1: Geef je tuin een makeover

Geef je tuin een makeover en tover je oude wintertuin om in een prachtige plek om te genieten van het lentezonnetje. Het opnieuw bestraten van je tuin doet bijvoorbeeld al wonderen. Zelfs je oude tegels opnieuw neerleggen zorgt ervoor dat je tuin weer strak en egaal is. Plant verder kleurrijke en vrolijke voorjaarsbloemen in je tuin, zoals narcissen, krokussen en hyacinten. Je kunt nu in potjes al voorgetrokken bloeiende bollen kopen.
Door verschillende planten en bloemen te plaatsen, creëer je hoogteverschillen en plaats je kleuren samen die elkaar mooi complementeren.

Tip 2: Houd het weer in de gaten

Tuinplanten - tuinonderhoud voorjaar

Tuinplanten

Het weer in de lente is vaak onvoorspelbaar en veranderlijk. De ene dag is het heerlijk weer en de volgende dag is er weer nachtvorst. Ga daarom niet te enthousiast aan de slag met je tuinonderhoud, maar kijk goed naar de weersvoorspellingen. Zo voorkom je dat je alles voor niets doet. Wacht voor de zekerheid met het planten van nieuwe plantjes tot ijsheiligen. IJsheiligen is van 11 tot 14 mei en dit zijn de laatste dagen dat er nachtvorst kan voorkomen.

Tip 3: Plant een eetbare tuin

Heb je groene vingers en heb je altijd al een moestuintje willen beginnen? Met een eetbare tuin maak je heerlijke maaltijden met groenten uit je eigen tuin. Je maakt je moestuin zo klein of groot als je zelf wil. Heb je nog nooit eerder een moestuintje gehad? Begin dan met beginners groenten. Deze hebben weinig verzorging nodig, waardoor je ze in de lente volop laat groeien. Voorbeelden van beginners groenten zijn: sla, wortels en spinazie.

Wortels - sla

Wortels – sla

 

 

Meer tuintips:

– Wanneer je tuin bekalken?

– Wil je een groen gazon?

– Ongelijke grasmat?

Gratis E-book "Hoe? Groen Gazon"

 

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*