Open tuinen weekend Kaag en Braassem succes

Vijvertuin Vijvertuin

Liefde voor de tuin

Buxus beertje

Buxus beertje

De liefde en passie voor tuinieren spatte er vanaf. De tuineigenaren welke meededen aan de open tuinen route afgelopen weekend hadden er stuk voor stuk werk van gemaakt. En dat was te zien. Veel tuinliefhebbers maakten – vaak op de fiets – een rondje langs de open tuinen.

De organisatie had gekozen voor een goede mix aan tuinen: strakke en landschappelijke tuinen wisselden elkaar bijvoorbeeld af met een moestuin, binnentuin en een vijvertuin. Enerzijds een lust om naar te kijken, anderzijds een bron voor nieuwe ideeën.

Binnentuin Rijpwetering

Binnentuin appartementencomplex

In de binnentuin van een appartementencomplex werden we rondgeleid door de tuinvrijwilligers. Voor het eerst doen ze mee aan de open tuinen route. En met verve. Het maakt het wonen daar fijner en het brengt mensen bij elkaar.

Bestraten?!?

De woningbouwvereniging had geen budget meer voor een binnentuin en wilde het bestraten. Een aantal inwoners stroopten daarom de mouwen op en vatte het plan op om gezamenlijk er een mooie binnentuin van te maken. Met div. vrijwilligers is het aangelegd en wordt het onderhouden.

Vrijwilligers binnentuin

Vrijwilligers binnentuin

Een mooi voorbeeld voor een groenere wereld. Dit soort initiatieven zouden we veel vaker moeten zien. Als ieder zijn “steentje”   bijdraagt, wordt de wereld bovendien een stuk groener.

 

Verscholen plekjes

Fuchsia verzameling

Fuchsia verzameling

Iedere keer weer een verrassing, de verscholen plekjes achter de voordeur. Leuk dat de tuineigenaren dit eens laten zien. Ze werken vaak uren in hun paradijsjes en zien er gelukkig uit  Ga ook eens kijken in een open tuin. Wellicht word je ook aangestoken..

Kunst in de tuin

Kunst in de tuin

Foto aan de muur

De natuur is mooi. Zo mooi dat je het vaak vast wilt leggen. Ik maak botanische detailfoto’s van tuinplanten.
Je kunt ze laten afdrukken op canvas, aluminium, staal, hout, ingelijst of als fotoprint bij WerkAanDeMuur

Tuinfoto aan de muur

Tuinfoto aan de muur

Tuinfoto aan de muur

 

 

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.