Moestuin seizoen weer van start

Moestuin Moestuin

Moestuin seizoen weer van start!

Moestuin seizoen gaat weer van start. Buiten vliegen de sneeuwvlokken nog om je oren en staat de thermometer nog onder nul. Maar binnen worden hier alweer plannen gemaakt voor het nieuwe moestuinseizoen.

Tomantenplanten

Tomantenplanten

Al heb je maar een klein stukje tuin, een moestuintje kun je altijd maken. En ben je eenmaal aan verknocht dan is een grotere moestuin ook nog mogelijk. Met maar 1 vierkante meter is al een mini-moestuin te maken, of een stukje met kruiden aan te planten.

Er gaat niets boven eigen gekweekte groenten, fruit, aardappelen en kruiden. Smaakt echt lekkerder, maar nog beter, je kunt het gezond opkweken en je weet wat er mee is gebeurd. We eten nu nog uit de diepvries de tomatensoep van tomaten van vorig jaar en hebben nog plezier van de zelfgekweekte pompoenen.

Vierkante metertuin

Een “vierkante metertuin” is een kweekbakje welke je bij div. tuinwinkels kunt kopen. Het is een houten bak met vakken welke je in je tuin kunt zetten. Heb je geen ruimte dan kan het ook op het terras. Vul de bak met een potgrond voor groenten/kruiden en je kunt starten met zaaien en planten. Ideaal als je je kinderen enthousiast voor tuinieren wilt maken.

Pompoen

Pompoen

Zaden bestellen

Nu is het mooi de tijd om je moestuinplannen te maken. De nieuwste zaaigidsen krijg je door de bus en ook in de div. tuincentra liggen de schappen al weer vol met zaaizakjes. Eenjarigen als div. groenten, fruit, kruiden en snijbloemen staan alweer op het lijstje. Pootaardappels haal ik meest later in het seizoen.
Aanrader – Lathyrus

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Tuinhappy.nl – Lathyrus

Ik start meestal met het zaaien van de grote zaden van Lathyrus. Begin februari kun je deze voorzaaien in een bakje. Nadat ze zijn opgekomen verspeen ik ze éénmaal in kleine potjes en als ze groot genoeg zijn gaan ze de tuin in. Van deze geurplant hebben we elk jaar veel plezier.

Heel leuk als snijbloem in vaasjes, maar ook mooi tegen een hekwerk. Zie mijn blogpost over lathyrus.

 

Meer over groente zaaien

Sla

Sla

 

 

Moestuintips:

Volg tuinhappy op facebook, twitter of instagram.

 

 

Lees ook:

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Tuinhappy.nl – Lathyrus

Sla

Sla uit eigen tuin

Groentesoep uit eigen tuin

Groentesoep uit eigen tuin

Tuinhappy - zaai nu worteltjes -

Worteltjes zaaien

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

2 Comments on Moestuin seizoen weer van start

  1. Ook al weer gestart met je #moestuin of #groentetuin ? Tips zie #tuinblog https://t.co/cT6ErOzvCe https://t.co/8qTMc31BRh

  2. Het moestuin seizoen gaat weer van start: hoe moet je beginnen? https://t.co/vcMBDQhYFY #urbangreen_nl #inspiration

Leave a comment

Your email address will not be published.


*