Meloen van eigen Moestuin, mmmmm…..

Meloen Magenta F1 Meloen Magenta F1
Meloen zaaien

Meloen zaaien

Meloen van eigen Moestuin, mmmmm…..

Meloen van eigen Moestuin, wie wil dit niet. Moet je wel wat ruimte voor hebben, meloenplanten groeien wel flink. Maar met een beetje snoeien houd je ze wel in bedwang. Toch is het leuk het een keer te proberen, want ze zijn erg lekker.

Meloen zaaien

Zaai ze zelf binnenshuis of in een kasje eind maart begin april en verspeen ze een keer. In het zakje zitten maar een paar zaden, maar dit is voldoende voor een grote meloenenoogst. Aan 1 plant heb je nl. al genoeg. Ik adviseer je na opkomst van het zaad meerdere zaden te verspenen en er hiervan minimaal 2 in je tuin te planten.

Indien de plantjes voldoende wortel hebben kun je ze gewoon in de (moes)tuin planten. Het verbaasde mij zelf ook dat je gewoon buiten zulke mooie meloenen kunt kweken. Sommigen planten ze in een kas. Na aanplant heb ik ze nog wel bemest met een meststof voor groente.

Suikermeloen

Er zijn veel soorten meloenen zelf te telen op je groentetuin. Ook watermeloen gaat goed. Vorig jaar heb ik de suikermeloen Magenta F1 gezaaid met ca. 12 meloenen als oogst van zo’n 3 planten. Je kunt het beste de zijtakjes eraf halen nadat de plant ca. 1 meter is geworden. Sommigen adviseren daarna nog meer zijtakjes te verwijderen. Ik heb er verder niets aan gedaan. Maar misschien beter om per meloengewas op te zoeken hoe je dit het beste kunt doen.

Watermeloen

Meloen - zakje zaad

Meloen – zakje zaad

Aan mijn watermeloen plant kwamen er niet veel, maar toch, ik was al blij met een paar van die grote watermeloenen. Ga ze dit jaar weer proberen. Supergezond en goed om af te vallen 🙂

De meloenplant groeit plat over de grond en de meloenen liggen op de grond. Zodra je van de suikermeloenen de zoete geur ruikt zijn de “gaar” en kun je ze oogsten. Probeer er eerst eentje en snij deze door. Ze rijpen ook nog wat na.

DE OOGST

Kun je verwachten tussen juli en oktober. De geoogste meloen kun je zeker enige dagen bewaren.

Succes!

Meer tips voor de tuinier:

Wil je meer tuintips -> schrijf je rechtsbovenaan in voor de nieuwsbrief en volg dit tuinblog.

Tuinhappy is te vinden op www.tuinhappy.nl, op Facebook en ook op twitter : @tuinhappy
Voor meer tuintips, klik HIER

Meer interessante artikelen over tuinieren

Tuinhappy.nl - bloembollenmix

Meng eens bloembollen door elkaar

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Lathyrus voor binnen en buiten

Tuinhappy.nl - buxussnoei

Buxus snoeien

GardenHappiness - feets in the grass

Groen Gazon

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

1 Comment on Meloen van eigen Moestuin, mmmmm…..

  1. #meloen van eigen #moestuin, mmmmmm, heb je ruimte op je #groentetuin, probeer ze eens: https://t.co/s98Fa03zbg https://t.co/htcnT1wxD8

Comments are closed.