Meer groen minder tegels – groen maakt mensen gelukkig

Meer groen minder tegels

Meer groen minder tegels – deze actie wordt door div. organisaties en gemeenten gepromoot in de Operatie Steenbreek.
Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om mensen enthousiast te maken hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht, zoals afbreuk van de biodiversiteit en klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.

Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als je bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Ik ben zelf een groot voorstander van meer groen minder tegels, niet enkel vanwege bovengenoemde voordelen, maar ook omdat groen mensen simpelweg gelukkiger maakt. En dat alleen is voor mij al voldoende om me te omringen met plenty groen!!

 

buxushaagjes

buxushaagjes

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.

5 Comments on Meer groen minder tegels – groen maakt mensen gelukkig

  1. @RTLnieuws Mee eens, groen maakt mensen gelukkig.
    Zie ook: https://t.co/cFfrJj4d3W https://t.co/fFNrGuvyh2

  2. Tuinieren is ook Iedereen Elke Dag Plezier en Doen voor meer Groen = be happy @IEDP https://t.co/cFfrJj4d3W https://t.co/kIF5EOtRfn

Leave a comment

Your email address will not be published.


*