Fuchsia ideaal als najaarsbloeier

Fuchsia in oktober Fuchsia in oktober
Tuinhappy.nl - fuchsia als najaarsbloeier

Tuinhappy.nl – fuchsia als najaarsbloeier

Fuchsia ideaal als najaarsbloeier

Velen denken bij najaarsbloeiers niet aan fuchsia, ligt niet zo voor de hand. Toch zijn er diverse soorten fuchsia’s winterhard of behoorlijk winterhard.

De foto hiernaast is vandaag gemaakt. De plant gaat al meer dan 12 jaar mee. Plantenvoeding is de truc om de plant het gehele jaar in bloei te houden en de wortels gezond. Een gezonde plant heeft minder last van vorst.

Onderhoud

In het voorjaar direct na de vorst knip je de struik tot de grond toe af. De nieuwe blaadjes zie je al gauw en snel loopt de plant uit. De eerste bloei kun je in maart/april al verwachten. Strooi dan ook de eerste plantenvoeding in korrels. Deze werkt ca. 3 maanden, dus tot eind juni/begin juli. Daarna strooi je nog een keer voor de volgende 3 maanden, deze werkt tot eind september.

Hierna hoef je niet meer te strooien. De plant bloeit door tot de vorst en geeft je een enorme bloemenboost.

Keuze fuchsia

Let bij de aankoop van de fuchsia op winterharde soorten. Sommigen kunnen er echt niet tegen. Maar heb je een goede soort gevonden, dan gaat deze echt jaren mee. Ook leuk om de fuchsia als een soort haagje te planten.

 

 

Winterrust

Een fuchsia gaat in winterrust. Na de bloei blijven de takjes in leven door het gezonde wortelgestel en hoef je er verder niets aan te doen. Ik dek de plant ook niet af.

In tegenstelling tot veel fuchsiasoorten in potten, welke je wel naar binnen moet halen bij vorst. De juiste keuze van de plant is dus cruciaal.

Advies

Fuchsia in oktober

Fuchsia in oktober

Weet je het niet, vraag dan eens advies bij een tuin- of groencentrum of neem contact op met een afdeling van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden in je buurt.

Ben je eenmaal besmet met het fuchsiavirus, dan laat het je meestal ook niet los. Er zijn zoveel prachtige soorten. Zal hier binnenkort ook een post over schrijven.

Maar probeer de fuchsia dus rustig eens als najaarsbloeier.

Voor meer tuintips: www.tuinhappy.nl

Zie ook mijn item : “7 redenen om deze week te gaan schoffelen”

Meer interessante artikelen

Tuinhappy.nl - Lathyrus

Lathyrus voor binnen en buiten

Tuinhappy.nl - Alstroemeria in pot 03

Alstroemeria – ideale tuinplant

Tuinhappy.nl - buxussnoei

Buxus snoeien

GardenHappiness - feets in the grass

Groen Gazon

About Tuinhappy
Tuinhappy.nl is een blog met tips voor je moestuin, siertuin of gazon. Meer groen om je heen maakt mensen gelukkig. Kijk regelmatig op dit blog voor actuele tips.